Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Σημαντική η πρόοδος που σημειώθηκε στη συνάντηση Trump - Kim για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Ν. Κορέα: Σημαντική η πρόοδος που σημειώθηκε στη συνάντηση Trump - Kim για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Η Σεούλ εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής
Τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου εξέφρασε η Νότια Κορέα, στον απόηχο της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un.
Ειδικότερα, το Προεδρικό Γραφείο της Νότιας Κορέας τόνισε ότι παρά την έλλειψη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η οποία είναι μεγαλύτερη από «οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν».
«Λυπούμαστε που ο πρόεδρος Trump και ο πρόεδρος Kim Jong-un δε μπόρεσαν να καταλήξουν σε πλήρη συμφωνία κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου κορυφής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προεδρικού Γραφείου, Kim Eui-kyeom.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «φαίνεται πως έχουν πραγματοποιήσει σημαντικότερη πρόοδο από οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν», παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να συνάψουν συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποία δεν υπήρξε συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής ήταν ότι η Πιονγιάνγκ ζήτησε πλήρη άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα ήταν έτοιμη να προσφέρει παραχωρήσει, αλλά όχι εκείνες που ζητούσαν οι ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Πιονγιάνγκ παρά την ολοκλήρωση της συνάντησης χωρίς συμφωνία.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως ο Kim Jong-un έχει ένα «όραμα» για την αποπυρηνικοποίηση που διαφέρει από αυτό της αμερικανικής κυβέρνησης, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα καταλήξει να «γίνει πολύ καλός φίλος» με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης