Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η επίλυση του κορεατικού ζητήματος δε μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα

ΥΠΕΞ Κίνας: Η επίλυση του κορεατικού ζητήματος δε μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι Ουάσιγκτον και Πιογιάνγκ θα συνεχίσουν τη διεξαγωγή διαλόγου
Στο γεγονός ότι η επίλυση του κορεατικού ζητήματος δε μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα αναφέρθηκε σήμερα (28/2) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, στον απόηχο της συνόδου κορυφής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου, Lu Kang, δήλωσε ότι «η εμπειρία από τα τελευταία πενήντα χρόνια υποδεικνύει ότι η επίλυση του ζητήματος στην κορεατική χερσόνησο δε μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία ημέρα», λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Donald Trump με τον Kim Jong-Un χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία.
Παράλληλα, ο κ. Lu ανέφερε ότι το Πεκίνο θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Ανόι μόλις ακούσει «τις επίσημε φωνές» τόσο της Βόρειας Κορέας όσο και των ΗΠΑ.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ουάσιγκτον και η Πιονγιάνγκ «θα συνεχίσουν τη διεξαγωγή διαλόγου ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα, σεβόμενες τις νόμιμες ανησυχίες της άλλης πλευράς και συνεχίζοντας να δείχνουν αμοιβαία ειλικρίνεια».
Νωρίτερα, τόσο η Κίνα όσο και η Βόρεια Κορέα ανέφεραν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ, Ri Kil-song, θα ηγηθεί της αποστολής που αναμένεται να βρεθεί στην Κίνα μέσα στις επόμενες ώρες.
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στην επερχόμενη συνάντηση, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές «θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης