Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 49,2 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 49,2 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω μειωμένης παραγωγής και ασθενέσθερης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,2 μονάδες, έναντι 49,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελέσε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.
Παράλληλα, ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβελπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 49,4 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την παραγωγή κατέγραψε πτώση στις 49,5 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον Ιανουάριο, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες κατέγραψε άνοδο στις 50,6 μονάδες, έναντι 49,6 μονάδων προηγουμένως.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, και οποίος αποτελεί ένδειξη της εξωτερικής ζήτησης προς τα κινεζικά αγαθά, υποχώρησε στις 45,2 μονάδες, έναντι 46,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τον επίσημο δέικτη μη μεταποιητικής παραγωγής της χώρας, σημειώθηκε επιβράδυνση της συνολικής δραστηριότητας στις 54,3 μονάδες, έναντι 54,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να διαμορφωθεί στις 52,4 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης