Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong Un: Είμαι έτοιμος για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

tags :
Kim Jong Un: Είμαι έτοιμος για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας
Εάν δεν ήμουν, δεν θα ήμουν εδώ υποστήριξε ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας
Την θέση ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας διατύπωσε ο Kim Jong Un λίγο πριν την έναρξη των νέων επαφών του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στο Βιετνάμ.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν είναι έτοιμος να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας του, ο Kim υποστήριξε ότι «εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ».
Σε άλλη ερώτηση για το εάν θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, ο Kim απάντησε αόριστα, λέγοντας πως «αυτό συζητάμε», επισημαίνοντας ότι θα ήταν «καλοδεχούμενη» η εγκατάσταση ενός «συνδέσμου» -- γραφείου εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ -- στην Πιονγκγιάνγκ.
Σε άλλες δηλώσεις του και αναφερόμενος στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Trump, ο Kim είπε ότι «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε» και ότι «θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο Trump υποστήριξε ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».
«Δεν πιέζομαι (...).
Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», υποστήριξε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης