Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Οποιαδήποτε πρόοδος σημειωθεί κατά τη συνάντηση Trump-Kim θα είναι σημαντική

Ν. Κορέα: Οποιαδήποτε πρόοδος σημειωθεί κατά τη συνάντηση Trump-Kim θα είναι σημαντική
Η πλευρά της Σεούλ διευκρίνησε ότι «μία μικρή συμφωνία δε θα σημαίνει αποτυχία»
Στο γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόοδος σημειωθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un θα είναι σημαντική αναφέρθηκε σήμερα (27/2) η Νότια Κορέα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο της χώρας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας, Kim Eui-kyeom, «δε μπορούμε να πούμε ότι μία μικρή συμφωνία θα σημαίνει αποτυχία και ότι μόνο μία μεγάλη συμφωνία θα σημαίνει επιτυχία».
«Είναι μία συνεχής διαδικασία όπου οι μεγάλες συμφωνία περιλαμβάνουν μικρές συμφωνίες», ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών στο Ανόι αργότερα εντός της ημέρας.
Σημειώνεται ότι χθες (26/2) ο Kim Eui-kyeom εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» στο ζήτημα αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου κατά τη διάρκει της συνόδου κορυφής στο Βιετνάμ.
«Λαμβάνοντας υπόψιν το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο και το χρονοδιάγραμμα που γνωρίζουμε, ο πρόεδρος Trump αι ο πρόεδρος Kim αναμένεται να διεξάγουν σε βάθος συζητήσεις σε προσωπικές συναντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προεδρικός εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας ότι «ελπίζω πως θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος ως αποτέλεσμα των συνομιλιών τους».
Οι ηγέτες ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας αναμένεται να πραγματοποιήσουν μία 20λεπτη προσωπική συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσει δείπνο, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo και ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου Mick Mulvaney θα είναι επίσης παρόντες στο δείπνο, μαζι με δύο υψηλόβαθμούς Βορειοκορεάτες αξιωματούχους οι οποίοι θα συνοδεύουν τον Kim Jong-un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης