Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλό 21 μηνών η στερλίνα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για μια καθυστέρηση του Brexit

Βρετανία: Σε υψηλό 21 μηνών η στερλίνα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για μια καθυστέρηση του Brexit
Η May επιβεβαίωσε πληροφορίες περί ψηφοφορίας για καθυστέρηση του Brexit ή ακόμα και για ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα (26/2/2019) η στερλίνα, ανερχόμενη μάλιστα σε υψηλό 21 μηνών έναντι του ευρώ, καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, άνοιξε τον δρόμο για μια καθυστέρηση του Brexit.
Σε σημερινές της δηλώσεις, η May επιβεβαίωσε πληροφορίες περί ψηφοφορίας για καθυστέρηση του Brexit ή ακόμα και για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, που μετέδιδε νωρίτερα δημοσιογράφος της «Telegraph».
«Θα προχωρήσουμε σε δεύτερη σημαντική ψηφοφορία έως τις 12 Μαρτίου», δήλωσε η May και συμπλήρωσε ότι εάν δεν περάσει η συμφωνία αποχώρησης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία για μια αποχώρηση χωρίς Brexit, και εάν δεν εγκριθεί ούτε αυτή, θα υπάρξει και τρίτη για ψηφοφορία για καθυστέρηση του Brexit.
«Εάν η Βουλή απορρίψει τη συμφωνία και το no deal, στις 14 Μαρτίου θα προχωρήσουμε σε ψηφοφορία για περιορισμένη παράταση του άρθρου 50», υποστήριξε.
Πάντως, η May διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση του Brexit δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Η στερλίνα αντιδρά με σημαντικά κέρδη στις εξελίξεις, σημειώνοντας -περί τις 15:00- άνοδο 0,7% έναντι του δολαρίου, στο 1,319 δολ.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,8% έναντι του ευρώ, στο 1,162 ευρώ -το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης