Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Ελπίζουμε ότι η συνάντηση Trump - Kim θα βοηθήσει τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου

Κρεμλίνο: Ελπίζουμε ότι η συνάντηση Trump - Kim θα βοηθήσει τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι το ζήτημα αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου είναι «περισσότερο κρίσιμο» για τη Μόσχα απ' ότι για την Ουάσιγκτον
Την ελπίδα του ότι η επερχόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un θα βοηθήσει τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και την περαιτέρω αποκλιμάκωση των εντάσεων εξέφρασε σήμερα (26/2) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «εάν αυτή η συνάντηση αναγγείλλει πρόοδο προς την επίλυση του πυρηνικού προβλήματος της Βόρειας Κορέας, τη δημιουργία μίας ασφαλέστερης και σταθερότερης κατάστασης στην κορεατική χερσόνηση και την αποκλιμάκωση των εντάσεων, τότε μπορεί να είναι μόνο ευπρόσδεκτη».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι το ζήτημα αποπυρηνικοποίησης της Πιονγιάνγκ είναι «περισσότερο κρίσιμο» για τη Μόσχα απ' ότι για την Ουάσιγκτον, καθώς η Ρωσία συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα.
Νωρίτερα, ο προεδρικός εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας, Kim Eui-kyeom, εξέφρασε επίσης την ελπίδα του να σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» στο ζήτημα αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου κατά τη διάρκεια της αυριανής (27/2) συνόδου κορυφής στο Βιετνάμ.
«Λαμβάνοντας υπόψιν το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο και το χρονοδιάγραμμα που γνωρίζουμε, ο πρόεδρος Trump αι ο πρόεδρος Kim αναμένεται να διεξάγουν σε βάθος συζητήσεις σε προσωπικές συναντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kim Eui-kyeom, προσθέτοντας ότι «ελπίζω πως θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος ως αποτέλεσμα των συνομιλιών τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης