Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ

Verhofstadt (ΕΕ): Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ
Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit τόνισε ότι το μήνυμα του Donald Trump απέναντι στην Ευρώπη δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης συμμάχων
Στο γεγονός ότι το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump απέναντι στην Ευρώπη για το ζήτημα των δασμών στα αυτοκίνητα δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης συμμάχων αναφέρθηκε σήμερα (26/2) ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, καλώντας παράλληλα και τις δύο πλευρές να κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό ώστε να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος ΕΕ-ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο κ. Verhofstadt ανέφερε ότι «το μήνυμα του Trump προς τους Ευρωπαίους φίλους τους» είναι ότι «θα σας ταράξουμε στους δασμούς», σχολιάζοντας εν συνεχεία ότι «αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης συμμάχων».
«Πρέπει να γίνει οτιδήποτε είναι δυνατό ώστε να αποφευχθεί ένας καταστροφικός εμπορικός πόλεμος με τις, ο οποίος θα ωφελήσει τους πραγματικούς εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας: τη Ρωσία και την Κίνα», ανέφερε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Guy Verhofstadt.
Χθες (25/2) ο Donald Trump κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιβάλλει «μεγάλους δασμούς» στις εισαγωγές οχημάτων από τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να έχει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ευρώπη εάν δεν υπάρξει συνάντηση για εμπορικές συνομιλίες.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις πιο δύσκολες, ίσως η δυσκολότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο δύσκολη από την Κίνα».
«Τους είπαμε ότι πρέπει να συναντηθούμε, και ότι αν δεν συναντηθούμε θα τους ταράξουμε στους δασμούς», σχολίασε ο Donald Trump, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συνάντηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης