Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane: Τα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν μόνο μια μέτρια αναθεώρηση στις προβλέψεις της ΕΚΤ

Lane: Τα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν μόνο μια μέτρια αναθεώρηση στις προβλέψεις της ΕΚΤ
Υποβάθμισε τις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης στη νομισματική πολιτική ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας, Philip Lane
Καθησυχαστικός για την οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίστηκε σήμερα (26/2/2019) ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας και επόμενος επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Philip Lane, υποβαθμίζοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης στη νομισματική πολιτική.
Ο Lane, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Peter Praet στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ τον Ιούνιο, υποστήριξε ότι μια σειρά από αδύναμα στοιχεία υποδηλώνουν μόνο μια μέτρια αναθεώρηση των προβλέψεων της κεντρικής τράπεζας, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της τρέχουσας στρατηγικής πολιτικής.
«Νομίζω ότι είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι όλα αυτά βρίσκονται σε μια περιοχή σχετικά μικρών προσαρμογών επί των προβλέψεων», δήλωσε ο Lane στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Πιστεύω ότι η τρέχουσα στρατηγική μπορεί να καλύψει τις μικρές πτωτικές αναθεωρήσεις», τόνισε ο Lane.
«Είναι σαφές ότι η αγορά περιμένει... οι καθοδικές αναθεωρήσεις στα δεδομένα να σημαίνουν μια πιο αργή πορεία ομαλοποίησης», δήλωσε ο Lane, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η τρέχουσα στρατηγική μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης