Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητη παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Μάριο 2019 - Στις 10,8 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Αμετάβλητη παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Μάριο 2019 - Στις 10,8 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητη αναμένεται να παραμείνει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/2) στοιχεία του Ινστιτούτου GfK, καθώς η πτώση που καταγράφηκε στις προσδοκίες για την οικονομία αντισταθμίστηκε από την άνοδο που σημειώθηκε στις προσδοκίες εισοδήματος.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK διαμορφώθηκε στις 10,8 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα στοιχεία επιβεβαίωσαν και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το ινστιτούτο χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες για τον τρέχοντα μήνα προκειμένου να υπολογίσει τον συνολικό δείκτη για τον επόμενο μήνα, τον υποδείκτη οικονομικών πρσδοκιών, τον υποδείκτη προσδοκιών εισοδήματος, καθώς και τον υποδείκτη που σχετίζεται με την τάση προς αγορές.
Ο υποδείκτης που αφορά τις οικονομικές προσδοκίες υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2016, και συγκεκριμένα τις 4,2 μονάδες, έναντι 10,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που μετράει την προθυμία των καταναλωτών να πραγματοποιήσουν αγορές υποχώρησε στις 53,6 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι 57,6 μονάδων τον Ιανουάριο.
Αντίθετα, οι προσδοκίες εισοδήματος σημείωσαν άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο σχετικός υποδείκτης διαμορφώθηκε στις 60 μονάδες, έναντι 59,9 μονάδων προηγουμένως.
«Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι ο κίνδυνος της γερμανικής οικονομίας να υποχωρήσει ξανά σε ύφεση έχει αυξηθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες», σχολίασε το ινστιτούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης