Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Αναγνώρισε τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας

Νότια Κορέα: Αναγνώρισε τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας
Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ελπίζει στον τερματισμό της βίας
Η Νότια Κορέα αναγνώρισε τη Δευτέρα τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας και ζήτησε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών το συντομότερο δυνατό, ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η κυβέρνηση εκφράζει για μια ακόμη φορά την ανησυχία της για την έλλειψη νομιμοποίησης και διαφάνειας στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και για τις πρόσφατες ταραχές και αναγνωρίζει τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης J. Guaido, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του μεταβατικού προέδρου στις 23 Ιανουαρίου», επεσήμανε το υπουργείο.
Στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε ότι ο οργανισμός ελπίζει να τερματιστεί η βία στη Βενεζουέλα.
«Καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις σε όλο τον πλανήτη. Τα μάτια του κόσμου βρίσκονται στη Βενεζουέλα, κυρίως τις τελευταίες ημέρες.
Μόλις χθες το γραφείο μου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση: ελπίζουμε να τερματιστεί η βία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αποτελέσει μέρος της λύσης», δήλωσε η Μπατσελέτ κατά την έναρξη της 40ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Οι δηλώσεις αυτές της Μπατσελέτ ήταν πολύ πιο ήπιες σε σχέση με τη χθεσινή της ανακοίνωση στην οποία επέρριψε την ευθύνη για τους πρόφατους θανάτους τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 300 στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα αναμένεται να απαντήσει στην Μπατσελέτ όταν πάρει τον λόγο αργότερα σήμερα.
Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρόκειται να ενημερώσει το Συμβούλιο στις 20 Μαρτίου για την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης