Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Το άτακτο Brexit αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Carney (BoE): Το άτακτο Brexit αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι «ο κατακερματισμός των αγορών δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»
Στο γεγονός ότι το άτακτο Brexit αποτελεί τον μεγαλύτερη κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα αναφέρθηκε σήμερα (25/2) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης των παραγώγων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της BoE κατέστησε σαφές ότι η πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία μεταβατική συμφωνία αποτελεί το πιο επικίνδυνο σενάριο για τη σταθερότητα του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την άποψη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, από την άποψη της ακεραιότητας της αγοράς και της συνοχής είναι το σενάριο μη συμφωνίας στο τέλος του Μαρτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Carney.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «ο κατακερματισμός των αγορών δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», προσθέτοντας ότι η Τράπεζα της Αγγλίας «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι η διατλαντική διαπραγμάτευσης των παραγώγων θα συνεχιστεί αδιάλειπτα μετά το Brexit».
«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα διασφαλίσουν ότι οι αγορές παραγώγων θα παραμείνουν ανοιχτές και ότι τα υψηλά ρυθμιστικά πρότυπα θα διατηρηθούν μετά το Brexit», επεσήμανε ο επικεφαλής της BoE, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «οι συμμετέχοντες στην αγορά μπορούν να είνι βέβαιοι ότι η αγορά παραγώγων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα υψηλά πρότυπα του σήμερα, όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ».
Σημειώνεται ότι το Brexit αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου, με το βρετανικό κοινοβούλιο να μην έχει εγκρίνει ακόμα κάποιο σχέδιο που θα διευκολύνει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης