Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Η συνάντηση Trump - Kim θα είναι αποφασιστική για την κορεατική χερσόνησο

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Η συνάντηση Trump - Kim θα είναι αποφασιστική για την κορεατική χερσόνησο
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Σεούλ στους συμμετέχοντες της συνάντησης
Στο γεγονός ότι η επερχόμενη σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Donald Trump και τον Kim Jong-un θα είναι «αποφασιστική για την κορεατική χερσόνησο αναφέρθηκε σήμερα (25/2) ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο της χώρας.
Ειδικότερα, ο κ. Moon δήλωσε ότι «η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη στο Βιετνάς θα βοηθήσει την περιοχή να μετατραπεί σε μία ζώνη ειρήνης και ευημερίας, εάν είναι επιτυχής», ενώ πρόσθεσε ότι «ευχόμαστε να υπάρξει επιτυχία στη σύνοδο κορυφής και εκφράζουν την πλήρη στήριξή μας προς τους συμμετέχοντες».
«Αυτή η συνάντηση θα παράσχει μία κρίσιμη ευκαιρία ώστε να εξαλείψουμε την απειλή του πολέμου και να απαλλαγούμε από τα υπόλοιπα προβλήματα ασφαλείας στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και να μας επιτρέψει τα κάνουμε ένα βήμα προς μίας ειρηνική οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Moon.
Παράλληλα, ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης δεσμεύθηκε ότι η Σεούλ «θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράσχει πλήρη υποστήριξη στην καινοτόμο και τολμηρή πολιτική που στοχεύει στην εδραίωση της ειρήνης».
Ο ίδιος εξήρε επίσης και «την αποφασιστικότητα του προέδρου Kim Jong-un να κινηθεί προς το μέλλον, πραγματοποιώντας μίας επιλογή υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και της αποποίησης των πυρηνικών όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης