Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Η ΕΕ έτοιμη να βοηθήσει τη Βρετανία στις εισαγωγές τροφίμων, εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Brexit: Η ΕΕ έτοιμη να βοηθήσει τη Βρετανία στις εισαγωγές τροφίμων, εάν δεν υπάρξει συμφωνία
Η βρετανική βιομηχανία τροφίμων έχει προειδοποιήσει για τις αυξήσεις των τιμών και την έλλειψη φρέσκων προϊόντων
Η ΕΕ αναμένει από τη Βρετανία να επιδιώξει τη βοήθειά της για να αποφευχθεί ένα πρόβλημα στην  εισαγωγή τροφίμων στην  περίπτωση ενός σκληρού Brexit, όπως δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η βρετανική βιομηχανία τροφίμων έχει προειδοποιήσει για τις αυξήσεις των τιμών και την έλλειψη φρέσκων προϊόντων, αν δεν υπάρξει μία συμφωνία για το Brexit και ο αρμόδιος για τη γεωργία επίτροπος, Phil Hogan, δήλωσε ότι η εξάρτηση της Βρετανίας από τις εισαγωγές για το 40% της προσφοράς τροφίμων αποτελεί κίνδυνο για την κυβέρνηση.
«Είμαι βέβαιος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μας τηλεφωνήσει για να βεβαιωθεί ότι κατά τις πρώτες μέρες ή λίγες εβδομάδες μετά από ένα σκληρό Brexit θα  υπάρξει κοινή προσπάθεια εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μετριαστεί η ζημιά στους Βρετανούς πολίτες σε σχέση με τα τρόφιμα», δήλωσε ο Hogan στο Reuters στο περιθώριο της αγροτικής έκθεσης του Παρισιού.
Δεν νομίζω ότι θα θέλουν μια κατάσταση όπου θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα διαχείρισης στα λιμάνια, με έλλειψη τροφίμων και αυξημένες τιμές», δήλωσε ο Hogan.
Η ΕΕ θα προτιμούσε ένα Brexit με συμφωνία και με μια μεταβατική περίοδο, όπως προέβλεπε η συμφωνία αποχώρησης που συνήφθη τον Μάιο και τις υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ, αλλά είναι «έτοιμη για το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο Hogan.
Η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και η πρωθυπουργός Theresa May πρέπει ακόμη να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική έγκριση για συμφωνία διαζυγίου που συμφωνήθηκε με την ΕΕ το 2018, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια άτακτη έξοδο από την Ένωση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης