Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιωτικούς και πολίτες στα σύνορα με την Κολομβία

Βενεζουέλα: Συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιωτικούς και πολίτες στα σύνορα με την Κολομβία
Επεισόδια με την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία
Στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φθάσουν στην διεθνή γέφυρα Simon Bolivar, στην πόλη Σαν Αντόνιο ντελ Τάχιρα, για να ζητήσουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρίσκονται επί τόπου.
Τα επεισόδια, παρόμοια με τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν προηγουμένως σε άλλη γέφυρα στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, ξέσπασαν στους δρόμους του San  Antonio όταν εκατοντάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν προς την γέφυρα Bolivar.
Νωρίτερα ο Guaido ανήγγειλε μέσω του Twitter την είσοδο του πρώτου φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία στο έδαφος της Βενεζουέλας, παρά την διαταγή του προέδρου Maduro να κλείσουν τα σύνορα.
«Προσοχή Βενεζουέλα: ανακοινώνουμε επισήμως ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα σύνορά μας με την Βραζιλίας.
Είναι μια μεγάλη νίκη, Βενεζουέλα!», έγραψε ο Guaido στο Twitter.
Στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, η υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρθηκε με φορτηγά στα σύνορα θα ξεφορτωθεί και θα μεταφερθεί στο έδαφος της Βενεζουέλας με ανθρώπινη αλυσίδα.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις έλαβαν διαταγή από τον Maduro να εμποδίσουν την μεταφορά της βοήθειας στο έδαφος της Βενεζουέλας, παρά τις εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στην χώρα του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης