Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Ωφελημένο το Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας

WSJ: Ωφελημένο το Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας
Oι κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Trump στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας, περιπλέκουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μηδενίσουν τις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου
Ωφελημένο ενδέχεται να βγει το Ιράν από τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει η κυβέρνηση του Donald Trump στη Βενεζουέλα και τον πρόεδρο Nicolas Maduro, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, οι κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Trump στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας, περιπλέκουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μηδενίσουν τις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ουάσιγκτον θα αναγκαστεί να επιτρέψει κάποιες αγορές πετρελαίου από το Ιράν, προκειμένου να αποτρέψει την άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού»…
Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρεψε την αγορά πετρεελαίου από τη Βενεζουέλα στα τέλη Ιανουαρίου, μόλις δύο μήνες μετά την επιβολή του εμπάργκο στο Ιράν.
Σήμερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,96% στα 63,02 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,96% στα 53,61 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης