Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Απίθανο ένα νέο κυβερνητικό shutdown, αλλά είμαι δυσαρεστημένος με τη συμφωνία

Trump: Απίθανο ένα νέο κυβερνητικό shutdown, αλλά είμαι δυσαρεστημένος με τη συμφωνία
Δεν νομίζω ότι πρόκειται να δείτε ένα νέο shutdown, δήλωσε ο Donald Trump
Τη δυσαρέσκειά του για την προσωρινή συμφωνία για τη μετανάστευση, που επετεύχθη από μια διμερή ομάδα βουλευτών, εξέφρασε σήμερα (12/2/2019) ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ωστόσο δεν προέβλεψε ένα νέο μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
«Δεν νομίζω ότι πρόκειται να δείτε ένα νέο shutdown», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.
Ο Trump δήλωσε ακόμη ότι θα έχει μια συνάντηση για να συζητήσει τη συμφωνία του Κογκρέσου και ότι πρέπει να διαβάσει την πρότασή τους.
«Πρέπει να το μελετήσω. Δεν είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό», τόνισε.
«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος», πρόσθεσε.
Ο Trump δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να δει ένα άλλο shutdown, μετά από εκείνο των 35 ημερών, που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου και έληξε στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά τόνισε ότι εάν συνέβαινε ένα, θα ήταν λάθος των Δημοκρατικών.
Επίσης, αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, ο Trump τόνισε ότι είναι ανοικτός να επιτρέψει να ξεπεραστεί ελαφρώς η προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά, εάν συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου των δύο χωρών, αν και τόνισε ότι προτιμά να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Ο Trump δήλωσε ακόμη ότι αναμένει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, ώστε να κλείσει τη συμφωνία σε κάποιο σημείο.
«Αν βρίσκονται κοντά σε μια πλήρη συμφωνία», ο Trump δήλωσε ότι θα μπορούσε να δει αυτή την προθεσμία να ξεπερνιέται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης