Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές ενόψει εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,36% ο Shanghai Composite

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές ενόψει εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,36% ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (11/2) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο +1,36% και τις 2.653,90 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +3,06% στις 7.919,05 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +0,58% στις 28.109 μονάδες, καθώς οι μετοχές των AAC και Sunny Optical καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +5,27% και +7,66% αντίστοιχα.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi έκλεισε στο +0,17% και τις 2.180,73 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +0,72% στις 10.004,25 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,18% στις 6.060,80 μονάδες, καθώς οι μετοχές των National Australia Bank και ANZ έκλεισαν με πτώση της τάξεως του -1,62% και -1,30% αντίστοιχα.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν στο Πεκίνο την ερχόμενη Πέμπτη (14/2) προκειμένου να αμβλύνουν τις εμπορικές τους διαφορές και συνάψουν μία συμφωνία, η οποία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις αγορές.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα κατά την ολοκλήρωση του νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων.
«Οι αγορές φαίνεται ότι βρίσκονται πίσω στο σημείο καμπής σε διάφορες κατηγορίες, αναμένοντας την κατεύθυνση για άλλη μάι φορά, μετά την χειρότερο Δεκέμβριο και τον καλύτερο Ιανουάριο εδώ και χρόνια», σχολίασε ο αναλυτής αφορών της IG, Jingyi Pan.
Απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αύξηση στις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ, η οποία υποδεικνύει περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή της χώρας.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,84 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -1,06% στα 52,16 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 7, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 854.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά σχεδόν -5%, καθώς οι υποβαθμίσεις στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019 επανέφεραν ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ εξακολουθούν να στηρίζουν το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου έχει ενισχυθεί κατά +16% σε σύγκριση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν κατά τα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης