Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση για μηχανισμό διαλόγου χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα

Πρόταση για μηχανισμό διαλόγου χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα
Κατέθεσαν Μεξικό και Ουρουγουάη
Πρόταση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού διαλόγου χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα κατέθεσαν το Μεξικό και η Ουρουγουάη.
Το Μεξικό και η Ουρουγουάη είναι ανάμεσα στις λιγοστές χώρες της Λατινικής Αμερικής που δεν αναγνώρισαν τον επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Juan Guaido ως προσωρινό αρχηγό του κράτους αφότου αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την 23η Ιανουαρίου.
Οι ΥΠΕΞ του Μεξικό και της Ουρουγουάης παρουσίασαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου τον «Μηχανισμό του Μοντεβιδέο», που προβλέπει διάφορες φάσεις, καθώς και τη μεσολάβηση προσωπικοτήτων διεθνούς και γενικής αποδοχής.
Διευκρίνισαν πως δεν τίθεται ως όρος η προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, όπως αξιώνουν η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που τάσσονται υπέρ του Guaido.
«Εάν απαιτούσαμε εκλογές σε μια τέτοια στιγμή, θα επιβάλλαμε όρους που θα έκαναν δύσκολο τον διάλογο.
Είναι εκείνοι (η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας) που πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία.
Προτείνουμε τον Μηχανισμό του Μοντεβιδέο στη βάση του δικαιολογημένου ενδιαφέροντός μας και της πρόθεσής μας να συμβάλλουμε ώστε ο λαός της Βενεζουέλας και οι διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές να μπορέσουν να βρουν μια λύση στις διαφορές τους» ανέφεραν οι δύο ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης