Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τον αντίκτυπο ενός άτακτου Brexit - Ελπίζουμε ότι δε θα συμβεί αυτό

Toyota: Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τον αντίκτυπο ενός άτακτου Brexit - Ελπίζουμε ότι δε θα συμβεί αυτό
Η ιαπωνική εταιρεία τόνισε ότι δε μπορεί να αποφύγει τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
Στο γεγονός ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της Toyota αναφέρθηκε σήμερα (6/2) ο επικεφαλής διευθυντής της εταιρείας, Masayoshi Shirayanagi, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε με αφορμή τα τριμηνιαία αποτελέσματα.
Ειδικότερα, ο κ. Shirayanagi τόνισε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τον αντίκτυπο ενός σεναρίου μη συμφωνίας για το Brexit», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Toyota δεν έχει σχέδια να διακόψει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι σε περίπτωση μη συμφωνία για το Brexit, η εταιρεία θέλει να έχει ολοκληρωμένα οχήματα στις αποθήκες της στη Βρετανία.
«Δε μπορούμε να αποφύγουμε τον αρνητικό αντίκτυπο, ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμαζόμαστε εκ των προτέρων, σε περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία», επεσήμανε ο επικεφαλής διευθυντής της Toyota, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «παρακολουθεί την κατάσταση, ελπίζοντας ότι αυτό δε θα συμβεί».
Νωρίτερα, η εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 (τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018-2019), κατά το οποίοα σημειώθηκε πτώση στα κέρδη της, παρά παρά τον σταθερό όγκο πωλήσεων για το ίδιο διάστημα.
Τα κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018 διαμορφώθηκαν στα 1,64 δισ. δολ. έναντι 8,5 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενο έτους ενώ τα έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά -3% στα 71 δισ. δολ. έναντι 69 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Η εταιρεία προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται των Μάρτιο του 2019, ανεμέντοντας κέρδη ύψους 17 δισ. δολ. έναντι 22 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, και έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στα 21 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης