Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ιαπωνία η καγκελάριος Merkel – Τη συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες

tags :
Στην Ιαπωνία η καγκελάριος Merkel – Τη συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες
Συνάντηση με τον Abe και τον αυτοκράτορα Akihto
Διήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 4/2 η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, την οποία συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες
Η καγκελάριος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe όσο και με τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Akihito αλλά και με επιχειρηματίες και φοιτητές πανεπιστημίων.
Merkel και Abe θα συζητήσουν για τις πολιτικές προστατευτισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα υπογραμμίσουν τη στενή σχέση των χωρών τους, την ώρα μάλιστα που η επίσκεψη αυτή γίνεται λίγα 24ωρα μετά τη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν εξάλλου για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανάμεσά τους την ψηφιακή μετάβαση, τις δημογραφικές αλλαγές και τη βιώσιμη ενέργεια, κατά πηγές στο Βερολίνο.
Η καγκελάριος θα συναντηθεί επίσης με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα, ο οποίος θα εγκαταλείψει τον θρόνο του στα τέλη Απριλίου και θα είναι ο πρώτος που παραιτείται τα τελευταία περίπου 200 χρόνια.
Η Ιαπωνία παραμένει εξαιρετικά σημαντικός εταίρος της Γερμανίας καθώς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος στην Ασία, μετά την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης