Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2019 - Στις 52,8 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2019 - Στις 52,8 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Βρετανίας διαμορφώθηκε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016
Πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/2) στοιχεία της Markit, τα οποία υποδεικνύουν ενδεχόμενη ύφεση στον κλάδο κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,8 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον ΔΕκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 53,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, ενώ είναι η δεύτερη χαμηλότερη τιμή μετά το βρετανικό δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2016.
Σύμφωνα με την Markit, η στελέχωση του κλάδου υποχώρησε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 30 μηνών, ενώ τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν επιβράδυνση.
Ο τομέας των επενδυτικών αγαθών υποχώρησε για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα του 2016, ενώ η δραστηριότητα στον τομέα ενδιάμεσω αγαθών ήταν περιορισμένη σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, «οι βρετανικές επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου συνεχίζουν να προετοιμάζονται για το Brexit και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης στην Ευρώπη έχουν επηρεάσει το επιχειρηματικό κλίμα».
«Καθώς δεν είναι πιθανό να υποχωρήσουν βραχυπρόθεσμα αυτά τα ζητήματα, υπάρχει ένας σαφής κίδνυνος ο μεταποιητικός κλάδος να υποχωρήσει σε ύφεση», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν επίσης σημάδια ότι τα αποθέμετα έτοιμων προϊόντων αυξήθηκαν ώστε να διασφαλίσουν ότι οι αποθήκες θα είναι καλά εξοπλισμένες ώστε να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις ενόψει του Brexit».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης