Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2019 - Στις 48,3 μονάδες ο PMI

Κίνα: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2019 - Στις 48,3 μονάδες ο PMI
Ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση στον κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/2) στοιχεία των Caixin και Markit, διευρύνοντας τη συρρίκνωση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση στον κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων σκαρφάλωσε σε υψηλά οκτών μηνών.
Σχολιάζονται τα στοιχεία των Caixin και Markit, ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, ανέφερε ότι «ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε περαιτέρω σε έδαφος συρρίκνωσης, καταδεικνύοντας μία μέτρια συρρίκωνση της ζήτησης σε ολόκληρο τον τομέα της μεταποίησης».
Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι «ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε σημαντικά πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, ο οποίος διαχωρίζει τη συρρίκωνση και την επέκταση, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2018, γεγονός που δείχνει ότι οι παραγγελίες των εταιρειών έχουν ανακάμψει προφανώς από την εμπορικής εκεχειρία Κίνας και ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης