Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέσσερις ξένοι δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί στη Βενεζουέλα

Τέσσερις ξένοι δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί στη Βενεζουέλα
Συλλήψεις δημοσιογράφων στη Βενεζουέλα
Στη σύλληψη ξένων δημοσιογράφων έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες οι αρχές της Βενεζουέλας, εν μέσω ανθρωπιστικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Οι δύο Χιλιανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/1), κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, μαζί με δύο Βενεζουελάνους συναδέλφους, θα απελαθούν από τη χώρα, αφού παραβίασαν νόμους δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Χιλή.
Το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τύπο (SNTP) ανέφερε ότι οι δύο Βενεζουελάνοι, Μαϊκέρ Ιριάρτε και Άνα Ροντρίγκες, που εργάζονται για το ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι VPI, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν "αυθαίρετα" επί περίπου 12 ώρες.
Όμως, οι Χιλιανοί Ροντρίγκο Πέρες και Γκονσάλο Μπαραόνα, που εργάζονται για το τηλεοπτικό κανάλι TVN, παρέμειναν υπό κράτηση.
Και οι τέσσερις συνελήφθησαν από μέλη της προεδρικής ασφάλειας.
Εν τω μεταξύ, δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν ενώ κάλυπταν την πολιτική κρίση και η γαλλική πρεσβεία εργάζεται για την απελευθέρωσή τους, δήλωσε διπλωματική πηγή.
"Επιβεβαιώνουμε τη σύλληψη δύο συμπατριωτών μας στη Βενεζουέλα", τόνισε η γαλλική πηγή, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης