Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Δεν σχεδιάζεται Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για να συζητηθούν αλλαγές στη συμφωνία του Brexit

Varadkar: Δεν σχεδιάζεται Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για να συζητηθούν αλλαγές στη συμφωνία του Brexit
Δεν υπάρχουν σχέδια για να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθεί η επιθυμία της May να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός
Δεν υπάρχουν σχέδια ούτε πίεση για να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν την επιθυμία της Bρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar.
«Δεν υπάρχουν σχέδια να οργανωθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθούν αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες ούτε υπάρχει οποιαδήποτε πίεση για να διεξαχθεί μια τέτοια σύνοδος», δήλωσε ο Varadkar στο κοινοβούλιο.
Όπως τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, η ΕΕ δεν προσφέρει μια επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές ρυθμίσεις στο λεγόμενο «backstop», δηλαδή τη δικλείδα ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και στη Στοκχόλμη ο αρμόδιος για την ΕΕ υπουργός της Σουηδίας, Hans Dahlgren, ο οποίος υπογράμμισε σήμερα πως η συμφωνία της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
«Ήμασταν σαφείς σ’ αυτό εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Dahlgren σε συνέντευξή του στο «Reuters».
«Το backstop είναι μέρος της συμφωνίας εξόδου, έτσι είναι σαφές πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν βρίσκεται στα χαρτιά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης