Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Κανένα εναλλακτικό σενάριο για το Brexit δε θα είναι αποτελεσματικό - Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Κανένα εναλλακτικό σενάριο για το Brexit δε θα είναι αποτελεσματικό - Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι εδώ και δύο χρόνια έχουν εξεταστεί διάφορες λύσεις για το ζήτημα των συνόρων
Σαφή θέση για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων έλαβε σήμερα (30/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, με αφορμή τη χθεσινή (29/1) ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το σχετικό θέμα.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ δήλώσε ότι «έχουμε περάσει από όλα αυτά τα ζητήματα, τα δοκιμάσαμε και διαπιστώσαμε ότι δε δέχονται λεπτομερή εξέταση και τώρα έχουμε μία πρωθυπουργό της Βρετανίας η οποία υποστηρίζει και πάλι τα ίδια πράγματα που έχουν δοκιμαστεί».
«Αυτό που μας έχει ζητηθεί εδώ είναι να συμβιβαστούμε με μία λύση η οποία θα λειτουργεί και μα την αντικαταστήσουμε με ευσεβείς πόθους», τόνισε ο κ. Coveney, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτό ζητήθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση και δεν πρόκεται να το κάνουμε».
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι οι δύο πλευρές επεξαργάζονταν καλύτερες λύσεις εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν κάποια λύση που να λειτουργεί.
Παράλληλα, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κάλεσε την πρωθυπουργό Theresa May να υποστηρίξει τις προηγούμενες δηλώσεις της ότι το ζήτημα του backstop είναι απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή των τελωνειακών ελέγχων ανάμεσα στα σύνορα Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.
«Έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι το backstop είναι όχι απλά επιθυμητό αλλά απαραίτητο προκειμένου να καθυσηχάσει τους κατοίκους της Βόρειας Ιρλανδίας, οπότε σίγουρα το υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνει η ιρλανδική κυβένρηση είναι να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση να διατηρήσει το λόγο της», καταλήγει ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης