Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Ψηφίστηκε» από το κοινοβούλιο η τροπολογία για τα ιρλανδικά σύνορα

Βρετανία: «Ψηφίστηκε» από το κοινοβούλιο η τροπολογία για τα ιρλανδικά σύνορα
Ικανοποιημένη από τη διαδικασία δήλωσε η Βρετανή πρωθυπουργός, Theresa May
Υπέρ της τροπολογίας βάσει της οποίας ζητείται από την ΕΕ και τη βρετανική κυβέρνηση να αντικαταστήσουν το περίφημο backstop («δικλείδα ασφαλείας) για το ζήτημα των συνόρων της Β. Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ψήφισε το βρετανικό κοινοβούλιο.
Υπέρ της τροπολογίας, την οποία είχε προτείνει βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, ψήφισαν 317 βουλευτές και κατά 301 βουλευτές.
Επιπρόσθετα το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε και τροπολογία δύο βουλευτών του Εργατικού Κόμματος με την οπιοία απορρίπτεται  έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, χωρίς ωστόσο να είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση ή να δηλώνει λεπτομερώς με ποιον τρόπο κάτι τέτοιο θα αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.
Η δεύτερη αυτή τροπολογία εγκρίθηκε με 318 ψήφους υπέρ και 310 κατά.
Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, Theresa May τόνισε ότι μέσω των ψηφοφοριών αποδείχτηκε πως μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα στήριζε το σχέδιο συμφωνίας που έχει πετύχει η ίδια με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, εάν επιτευχθεί μια αλλαγή στο ζήτημα της "δικλείδας ασφαλείας".
Πρόσθεσε ότι πλέον αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει, ζητώντας νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι όμως που οι ηγέτες της ΕΕ έχουν κατηγορηματικά απορρίψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης