Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul: Γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να αφήσουν ήσυχη τη Βενεζουέλα

Ron Paul: Γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να αφήσουν ήσυχη τη Βενεζουέλα
Τις οδυνηρές συνέπειες για τις ΗΠΑ στην εμπλοκή τους σε Ιράν, Συρία και άλλες χώρες τονίζει ο Ron Paul
Την άποψη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αφήσουν ήσυχη τη Βενεζουέλα και τον λαό της να αποφασίσει μόνος για το μέλλον του, εκφράζει σε άρθρο του ο Ron Paul, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ.
Όπως τονίζει σε αυτό «την  περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίζουν πλέον τον Nicholas Maduro ως πρόεδρο της Βενεζουέλας και θα αναγνωρίσουν στην θέσή του, τον πρόεδρο της εθνικής συνέλευσης του Jose Guaido ως προέδρου.
Έτσι, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοιχτά την αλλαγή καθεστώτος. Αλλά αυτό που εδώ και πολύ καιρό είναι ένα όνειρο των νεοσυντηρητών μπορεί να αποδειχθεί ένας εφιάλτης για τον Trump.
Γιατί ο Trump δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν ήταν πια ο πρόεδρος της χώρας;
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η κυβέρνηση ενεργούσε για να βοηθήσει στην επιβολή του συντάγματος της Βενεζουέλας.
Μακάρι η αμερικανική κυβέρνηση να ήταν τόσο πρόθυμη να εφαρμόζει και στις ΗΠΑ το δικό μας Σύνταγμα!
Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι ένας πρόεδρος ο οποίος έχει περάσει τα δύο πρώτα χρόνια στο αξίωμα του ανώτερου πολίτη κατηγορώντας ότι μία άλλη χώρα έχει παρέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ, τώρα ο ίδιος παρεμβαίνει και προσπαθεί να διώξει από την εξουσία τον πρόεδρο μίας άλλης χώρας.
Πώς θα αντιδρούσαμε αν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι αποφάσισαν ότι ο Trump δεν υποστήριζε το Σύνταγμα των ΗΠΑ και αναγνώρισε την Αντιπρόεδρο Pelosi ως πρόεδρο των ΗΠΑ;
Ακόμη και όσοι θέλουν να δουν μια αλλαγή κυβέρνησης στη Βενεζουέλα θα πρέπει να απορρίψουν κάθε ιδέα ότι η αλλαγή πρέπει να «προσφερθεί» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence συμμετείχε τόσο πολύ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, πράγμα που παρότρυνε τον Guaido να ονομαστεί πρόεδρος και υποσχέθηκε την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Αυτό δεν είναι μόνο ανόητο, είναι πολύ επικίνδυνο.
Ένας εμφύλιος πόλεμος της Βενεζουέλας θα οδηγήσει σε μαζικούς θανάτους και ακόμη πιο οικονομική δυστυχία!
Η αλλαγή καθεστώτος είναι από καιρό πολιτική των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα.
Οι ΗΠΑ επιδίδονται σε οικονομικό πόλεμο, καθώς ο προκάτοχός του Maduro, Hugo Chavez, εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1998.
Ο στόχος των αμερικανικών κυρώσεων και των άλλων οικονομικών μέτρων εναντίον της Βενεζουέλας (και άλλων χωρών «φίλων» της Ουάσιγκτον) είναι να κάνει τη ζωή τόσο άθλια για τους μέσους πολίτες  ώστε να τους αναγκάσουν να ρίξουν τους ηγέτες τους.
Αλλά, φυσικά, μόλις το κάνουν, πρέπει να αντικαταστήσουν αυτούς τους ηγέτες με κάποιον που έχει εγκριθεί από την Ουάσιγκτον.
Θυμηθείτε μετά την "Αραβική Άνοιξη" στην Αίγυπτο όταν οι άνθρωποι ανέτρεψαν τον ηγέτη τους, αλλά στη συνέχεια εξέλεξαν τον "λάθος" υποψήφιο.
Ο στρατός προχώρησε ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο και τον αντικατέστησε με έναν εγκεκριμένο από την Ουάσιγκτον πολιτικό.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry αυτό το ονόμασε "αποκατάσταση της δημοκρατίας".
Είναι τραγικά κωμικό ότι ο Trump έχει ορίσει τον καταδικασθέντα εγκληματία Elliot Abrams ως το σημερινό του πρόσωπο για να «αποκαταστήσει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα.
Ο Abrams διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην υπόθεση Iran-Contra και συνέχισε να είναι ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες της καταστροφικής εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003.
Ο ρόλος του στην προώθηση της φρικτής βίας στη Λατινική Αμερική στη δεκαετία του 1980 θα έπρεπε να οδηγούσε σε απαγόρευση του να κατέχει ποτέ ξανά κάποιο δημόσιο αξίωμα.
Αντί αυτού του δημοφιλούς πραξικοπήματος, μια καλύτερη πολιτική για τη Βενεζουέλα τα τελευταία 20 χρόνια θα ήταν η συνεργασία και το εμπόριο.
Εάν πιστεύουμε αληθινά στην ανωτερότητα ενός συστήματος ελεύθερης αγοράς, πρέπει επίσης να πιστεύουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε και όχι να το επιβάλλουμε στους άλλους.
Μόλις πριν από τέσσερις μήνες ο Trump δήλωσε στον ΟΗΕ ότι «τιμώ το δικαίωμα κάθε έθνους σε αυτό το δωμάτιο να ακολουθεί τα δικά του έθιμα, τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σας πουν πώς να ζείτε ή να εργάζεστε ή να λατρεύετε.
Ζητάμε μόνο να τιμάτε την κυριαρχία μας σε αντάλλαγμα».
Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτά ήταν απλά κενά λόγια.
Γνωρίζουμε από το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία κ.λπ. ότι αυτό δεν θα τελειώσει καλά για τον Trump.
Ή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρέπει να αφήσουμε τη Βενεζουέλα μόνη της!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης