Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Θα σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, αλλά δεν αναμένεται συμφωνία άμεσα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Θα σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, αλλά δεν αναμένεται συμφωνία άμεσα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «πολύπολοκα» τα εμπορικά ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες
Στο γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προσοδκίες για τις επερχόμενες εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, αναφέρθηκε σήμερα (29/1) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «έχουμε άλλες 30 μέρες μετά από αυτό, οπότε αναμένω πως δε θα σημείωσουμε σημαντική πρόοδο σε αυτές της συναντήσεις».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «θέλω απλώς να τονίσω ότι πρόκειται για περίπλοκα ζητήματα».
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, αναμένεται να συναντηθεί αύριο (30/1) με αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία, προκειμένου οι δύο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Huckabee Sanders, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο την ερχόμενη Πέμπτη (31/1).
«Ο πρόεδρος Trump έχει δεσμευθεί να πετύχει μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά για τις εξαγωγές των ΗΠΑ, και καλύτερη μεταχείριση για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις μας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης