Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nvidia: Σε τροχιά για τη χειρότερη ημέρα της 10ετίας η μετοχή - Βουτιά -15% λόγω υποβάθμισης guidance

tags :
Nvidia: Σε τροχιά για τη χειρότερη ημέρα της 10ετίας η μετοχή - Βουτιά -15% λόγω υποβάθμισης guidance
Η Nvidia υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τα έσοδα του δ' τριμήνου του 2018, επικαλούμενη επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών
Καταρρέει σήμερα (28/1/2019) η μετοχή της Nvidia, όντας σε τροχιά να καταγράψει τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας 10ετίας, καθώς η αμερικανική εταιρεία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2018.
Η Nvidia ανακοίνωσε πως θα χάσει κατά πολύ τις προβλέψεις της για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, επικαλούμενη την επιδείνωση στις μακροοικονομικές συνθήκες, ιδιαίτερα στην Κίνα.
Συγκεκριμένα, η εταιρείας περιέκοψε το guidance της για έσοδα του τέταρτου τριμήνου, στα 2,2 δισ. δολ., από 2,7 δισ. δολ. προηγουμένως,
Η μετοχή της «απαντά» με εκταταμένο sell off, καταγράφοντας -περί τις 17:00- βουτιά άνω του 15%, στα 136 δολ., ενώ στο άνοιγμα σημείωνε απώλειες 18%.


Για την υποβάθμιση των προβλέψεών της, η Nvidia «κατηγόρησε» επίσης μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση από τους πελάτες της, αναφορικά με τις ελλείψεις στις μονάδες παιχνιδιών και κέντρων δεδομένων της.
Σημειώνεται ότι η αρχική πρόβλεψη της εταιρείας, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο, ήταν επίσης κατώτερη των προσδοκιών των αναλυτών, με την Nvidia να προειδοποιεί ότι το τέλος της «έκρηξης» στα κρυπτονομίσματα συμβάλλει σε υπερβολικά επίπεδα αποθεμάτων για παλαιότερα τσιπς παιχνιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης