Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετά τον τερματισμό του shutdown, έτοιμες για την επαναλειτουργία τους οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες

ΗΠΑ: Μετά τον τερματισμό του shutdown, έτοιμες για την επαναλειτουργία τους οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες
Το shutdown των  35 ημερών - το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ- στέρησε τη μισθοδοσία σε περίπου 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες είχαν διακόψει τις εργασίες τους για πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια της διαμάχης για τον προϋπολογισμό, έκαναν γνωστό, πως κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να είναι θέση να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους και να αποζημιώσουν τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για τις χαμένες τους απολαβές.
Ο Λευκός Οίκος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ενώ οι κρατικοί οργανισμοί επιστρέφουν στο έργο τους.
Το shutdown των  35 ημερών - το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ- στέρησε τη μισθοδοσία σε περίπου 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους ενώ τουλάχιστον 380.000 έλαβαν αναγκαστική άδεια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε ρύθμιση για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για τρεις εβδομάδες, καθώς οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΆ έχει ζητήσει χρηματοδότηση 5,7 δισ. δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης