Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανώτατος Στρατηγός του Maduro καλεί το στρατό να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Reuters: Ανώτατος Στρατηγός του Maduro καλεί το στρατό να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης
Μας έδωσαν όπλα για να υπερασπιζόμαστε το έθνος. Δεν μας εκπαίδευσαν ποτέ για να υπερασπιζόμαστε την εκάστοτε κυβέρνηση και να στρεφόμαστε κατά των πολιτών
Ένα βήμα πριν από τον εμφύλιο βρίσκεται η Βενεζουέλα μετά το διχασμό που κλιμακώνεται μεταξύ του λαού και του στρατού, που εμφανίζεται να υπερασπίζεται ακόμη τον πρόεδρο Nicolas Maduro.
Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον, Στρατηγός Jose Luis Silva σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του απευθύνθηκε στο στρατό της χώρας, καλώντας τον να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας και να άρει τη στήριξή του στο Maduro.
Αποτέλεσμα εικόνας για jose luis silva colonel

«Σήμερα μιλώ στο λαό της Βενεζουέλας και ειδικά στα αδέρφια μου στις ένοπλες δυνάμεις του έθνους και τους ζητώ να αναγνωρίσουν ως νόμιμο πρόεδρο τον Guaido» δήλωσε ο Στρατηγός μιλώντας δίπλα στη σημαία της Βενεζουέλας και μιας φωτογραφίας του εθνικού ήρωα της χώρας Bolivaro.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο Στρατηγός ισχυρίστηκε ότι πολλά μέλη των ενόπλων δυνάμεων είναι «όμηροι» των υψηλόβαθμων στρατηγών που ελέγχουν το στράτευμα λέγοντας τους να «μην κακομεταχειρίζονται τους στρατιώτες τους».
«Μας έδωσαν όπλα για να υπερασπιζόμαστε το έθνος. Δεν μας εκπαίδευσαν ποτέ για να υπερασπιζόμαστε την εκάστοτε κυβέρνηση και να στρεφόμαστε κατά των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης