Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα και μάλιστα επειγόντως ζητεί η ΕΕ

Τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα και μάλιστα επειγόντως ζητεί η ΕΕ
Απόφαση της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα - Ζητεί άμεσα εκλογές
Τη διεξαγωγή ελεύθερων και αξιόπιστων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα σύμφωνα με τα διεθνώς δημοκρατικά πρότυπα και μάλιστα επειγόντως ζητεί η ΕΕ με απόφασή της.  
Εάν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή νέων εκλογών με τις απαραίτητες εγγυήσεις, η ΕΕ δηλώνει πως θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνει την αναγνώριση της ηγεσίας της χώρας.  
«Οι μαζικές, λαϊκές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίστηκαν με αδιάκριτη βία από τις αρχές, οδηγώντας στον τραγικό θάνατο πολλών ανθρώπων και πολλών περισσότερων τραυματιών και συλληφθέντων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες αυτές και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών», αναφέρεται στην απόφαση.
«Η ΕΕ επαναλαμβάνει ότι οι προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου στη Βενεζουέλα δεν ήταν ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες ούτε αξιόπιστες, χωρίς δημοκρατική νομιμότητα.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει πραγματικά τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας.
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της προς την Εθνοσυνέλευση, «η οποία είναι το δημοκρατικό νόμιμο σώμα της Βενεζουέλας και των οποίων οι αρμοδιότητες πρέπει να αποκατασταθούν και να γίνουν σεβαστές, συμπεριλαμβανομένων των προνομίων και της ασφάλειας των μελών της.
Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι μια ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατική λύση είναι η μόνη βιώσιμη λύση από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και τη σοβαρή κοινωνική κρίση που προκάλεσε».
Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να δράσει για την υποστήριξη μιας άμεσης και αξιόπιστης διαδικασίας δέσμευσης, μεταξύ άλλων μέσω της άμεσης σύστασης μιας διεθνούς ομάδας επαφής.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης