Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Wilbur Ross προτείνει στους απλήρωτους υπαλλήλους του «shutdown» να λάβουν… δάνειο

ΗΠΑ: Ο Wilbur Ross προτείνει στους απλήρωτους υπαλλήλους του «shutdown» να λάβουν… δάνειο
Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ προτείνει στους απλήρωτους υπαλλήλους του «shutdown» να λάβουν… δάνειο 
Να λάβουν δάνειο για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προτείνει στους απλήρωτους υπαλλήλους του μακροβιότερου «shutdown» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας και γνωστός επενδυτής, Wilbur Ross.
Ειδικότερα, ο Wilbur Ross, ο οποίος έκανε μία περιουσία αγοράζοντας εταιρείες εν μέσω κινδύνου στάσης πληρωμών, δήλωσε αρχικά την απογοήτευσή του για τους χιλιάδες υπαλλήλους που επηρεάζονται από τη μερική παράλυση και δεν εμφανίζονται στην εργασία τους.
Από την έναρξη του shutdown, στα τέλη Δεκεμβρίου, περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται αμισθί ή να μην εργάζονται καθόλου.
Πολλοί έχουν αναγκαστεί να αποταθούν σε υπηρεσίες αρωγής ανέργων και κοινωνικά παντοπωλεία ή καταβάλουν προσπάθειες να βρουν μία νέα θέση εργασίας, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.
Αυτό όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC, δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα.
«Δεν υπάρχει λόγος να μην πάρουν δάνειο. Βλέπουμε πολλές διαφημίσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που το κάνουν.
Η κατάσταση δεν αποτελεί «δικαιολογία για κρίση ρευστότητας».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Πρόεδρος Donald Trump προσπάθησε να κρατήσει κάποιες αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού του.
Αν και δεν άκουσε τις δηλώσεις του Ross, υποστήριξε ότι καταλαβαίνει το νόημά τους. «Ίσως θα έπρεπε να το είχε διατυπώσει διαφορετικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης