Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλία): Καταστροφικό για τη Βρετανία ένα άτακτο Brexit - Θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για την ΕΕ

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλία): Καταστροφικό για τη Βρετανία ένα άτακτο Brexit - Θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για την ΕΕ
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχει κάτι περισσότερο να δώσει» στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει στην κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (25/1) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, τονίζοντας ότι το περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας είναι «πολύ μικρό».
Ειδικότερα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κάτι περισσότερο να δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για το Brexit».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης η οποία νικήθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, επειδή μία συμφωνία είναι μία συμφωνία».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τόνισε ότι από τη στιγμή που η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, δεν κατάφερε να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο «η ευθύνη για το Brexit είναι ξεκάθαρα στους ώμους της βρετανικής κυβέρνησης ώστε να βρει τη σωστή διέξοδο».
Ωστόσο, ο κ. Le Maire προειδοποίησε ότι το σέναριο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία συμφωνία «θα ήταν καταστροφικό για το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά θα είχε επίσης αρνητικές συνέπειες για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης