Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναμένει τον επόμενο γύρωο των εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα
Την αισιοδοξία του για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξέφρασε σήμερα (25/1) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, κατά τη διάρκεια ομιλίες του σε διάσκεψη στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο κ. Mnuchin δήλωσε ότι οι δύο πλευρές «έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι προσβλέπει στον νέο γύρο συνομιλιών με το Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας τον επόμενο μήνα, μετά τη μερική αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αισθάνεται αισιόδξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «καθοριστικό» τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου επεσήαμνε ότι οι δύο χώρες είναι ακόμα μακριά από την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας, με τον ίδιο να αναμένει τις επόμενες ημέρες μία μεγάλη κινεζική αποστολή στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης