Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria: Ο στόχος ελλείμματος βασίστηκε σε ανάπτυξη 0,6% - Εργαζόμαστε για την πώληση του μεριδίου στη Monte dei Paschi

Tria: Ο στόχος ελλείμματος βασίστηκε σε ανάπτυξη 0,6% - Εργαζόμαστε για την πώληση του μεριδίου στη Monte dei Paschi
Ο στόχος για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 βασίστηκε σε μια πρόβλεψη για ανάπτυξη μόλις στο 0,6%, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria
Ο στόχος για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 βασίστηκε σε μια πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη μόλις στο 0,6%, δήλωσε σήμερα (24/1/2019) ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, απορρίπτοντας τις πρόσφατες προβλέψεις για μια επιβράδυνση της οικονομικής παραγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019 το 2,04% του ΑΕΠ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) περιέκοψε πρόσφατα την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της Ιταλίας κατά το 2019, στο 0,6%, σε σύγκριση με τον στόχο της κυβέρνησης για 1%, αλλά ο Tria δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Νταβός ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τον επίσημο στόχο για το έλλειμμα, επειδή αυτός βασίστηκε σε συντηρητικούς υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
«Το βασικό σημείο είναι ότι οι στόχοι μας για το έλλειμμα που συμφωνήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση αφορούν το διαρθρωτικό έλλειμμα, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τον οικονομικό κύκλο», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.
Ο Tria δήλωσε ακόμη ότι η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται για την πώληση του μεριδίου της στην προβληματική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, όπως έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι η ιταλική κυβέρνηση κατέχει το 68% της Monte dei Paschi ως αποτέλεσμα της διάσωσης του 2017, ενώ, στο πλαίσιο συμφωνίας με την ΕΕ, πρέπει να παρουσιάσει φέτος τα σχέδιά της για την πώληση του μεριδίου.
Ωστόσο, η Monte dei Paschi (MPS) εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, με υψηλούς δείκτες κακών δανείων και νομικές αξιώσεις για περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ.
«Σχετικά με τη MPS εξετάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις, αλλά προς το παρόν ακολουθούμε τη διαδρομή που έχουμε συμφωνήσει με την ΕΕ», δήλωσε ο Tria στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
«Άλλες επιλογές θα εξεταστούν στο μέλλον, εάν και όποτε προκύψουν προβλήματα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι το «Reuters» είχε μεταδώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Ρώμη σκέπτεται να συγχωνεύσει τη Monte dei Paschi με πιο «υγιείς» ανταγωνιστές, όπως η UBI Banca.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης