Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραίτηση Trump απαιτεί ο Kerry (πρώην ΥΠΕΞ ΗΠΑ) – Δεν αποκλείει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2020

Παραίτηση Trump απαιτεί ο Kerry (πρώην ΥΠΕΞ ΗΠΑ) – Δεν αποκλείει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2020
Ο John Kerry κάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο να παραιτηθεί
Να παραιτηθεί προέτρεψε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, John Kerry, χωρίς, μάλιστα, να αποκλείει την πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2020.
«Το έχω ήδη πει δημοσίως ότι δεν απέκλεισα αυτήν την πιθανότητα, αλλά δεν είμαι σε θέση να προγραμματίσω ενεργά μια προεκλογική εκστρατεία» είπε ο 75χρονος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Επισημαίνεται πως ο John Kerry ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2004, ωστόσο ηττήθηκε από τον George Bush.
Αν τελικά το αποφασίσει, θα δώσει μάχη για το χρίσμα με τουλάχιστον πέντε άλλους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα το διεκδικήσουν: τη γερουσιάστρια Kamala Harris, τις συναδέλφους της Elisabeth Warren και Kirsten Gillibrand, την Tulsi Gabbard από τη Χαβάη και τον πρώην υπουργό Julian Castro.
Ο κ. Kerry χαρακτήρισε «απολύτως ντροπιαστική» την παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης των Δημοκρατικών με τον Donald Trump με αφορμή τη χρηματοδότηση του «τείχους» που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος στα σύνορα με το Μεξικό. Είναι «δυσάρεστο για τη χώρα μας», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης