Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Η May πρέπει να αλλάξει τη στάση της για το Brexit - Αναγκαία η επέκταση της μεταβατικής περιόδου

Sturgeon (Σκωτία): Η May πρέπει να αλλάξει τη στάση της για το Brexit - Αναγκαία η επέκταση της μεταβατικής περιόδου
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι η τρέχουσα στρατηγική της Theresa May αποκλείει το ενδεχόμενο επέκτασης του Άρθρου 50
Έκκληση προς την Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May να καθυστερήση την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να απευθύνει σήμερα (23/1) η Nicola Sturgeon, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν αργότερα εντός της ημέρας, ζητώντας την επέκταση του Άρθρου 50.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας «η τρέχουσα στρατηγική της Theresa May είναι να αποκλείσει την πιθανότητα επέκτασης της μεταβατικής περιόδου, επιδώκοντας παράλληλα τις αδύνατες αλλαγές στο ιρλανδικό backstop».
Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης θα καταστήσω σαφές στην πρωθυπουργό ότι αυτή είναι που πρέπει να αλλάξει τη στάση της και όχι όλοι οι υπόλοιποι».
Η κα Sturgeon επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει επέκταση του Άρθρου 50 ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, ενώ κάλεσε για μία ακόμα φορά την Theresa May να «αποκλείσει ρητά και οριστικά» το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση May έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση του Άρθρου 50, και ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2016, καθώς έχει καθήκον να εκπληρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης