Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Κατά 2,7% αναπτύχθηκε η οικονομία για το σύνολο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ν. Κορέα: Κατά 2,7% αναπτύχθηκε η οικονομία για το σύνολο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Νότιας Κορέας για το σύνολο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (22/1) στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία ωστόσο επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 2,7% έναντι ετήσιας ανάπτυξης 3,1% το 2017, αντιακτοπτρίζοντας την επίδραση των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας.
Οι εξαγωγές της χώρας κατέγραψαν συρρίκνωση για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, εν μέσω ασθενέσθερων πωλήσεων στον τομέα των ημιαγωγών, οι οποίες αντιστάθμισαν την αύξηση που σημειώθηκε το ίδιο διάστημα στις κυβερνητικές δαπάνες και την ιδιωτική κατανάλωση.
Αντίθετα, ο κατασκευαστικός κλάδος εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης μετά τη συρρίκνωση των προηγούμενων μηνών, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1%, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σχέση με το 0,6% του προηγούμενου τρίμηνου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη επίσης στο 0,6%.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,1% έναντι 2% το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης