Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία ανακαλεί την άδεια της ιρανικής αεροπορικής Mahan Air

Η Γερμανία ανακαλεί την άδεια της ιρανικής αεροπορικής Mahan Air
Το Βερολίνο ανακαλεί την άδεια της ιρανικής αεροπορικής Mahan Air, έπειτα από πιέσεις των ΗΠΑ
Στην ανάκληση της άδειας δραστηριοτήτων εντός του γερμανικού εναέριου χώρου, αποφάσισε για τη Mahan Air το Βερολίνο, έπειτα από σχετικές πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Βέβαια, ο εκπρόσωπος Steffen Seibert αρνήθηκε πως υπήρξε δάκτυλος της Ουάσιγκτον.
Η γερμανική κυβέρνηση επικαλέστηκε το γεγονός ότι η ιρανική αεροπορική εταιρεία μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό στη Συρία και σε λοιπές πολεμικές ζώνες της Μέσης Ανατολής.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στη Mahan Air το 2011, λέγοντας ότι παρείχαν οικονομική υποστήριξη στην Επαναστατική Φρουρά (Islamic Revolutionary Guards), πιέζοντας τους Ευρωπαίους συμμάχους να ακολουθήσουν το παράδειγμα.
Το μέτρο δεν σηματοδοτεί σχέδια επαναφοράς ευρύτερων κυρώσεων εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στο Reuters.
Η Mahan Air, που ιδρύθηκε το 1992 ως πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία του Ιράν, διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών της χώρας, ενώ πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο, Richard Grenell, ο οποίος έχει διαμαρτυρηθεί για τις συνδέσεις της Mahan Air με τη Γερμανία, χαιρέτισε την απαγόρευση.
"Η Mahan Air έχει μεταφέρει τρομοκράτες, όπλα, εξοπλισμό και κεφάλαια σε διεθνείς τοποθεσίες για να υποστηρίξει ιρανικές ομάδες τρομοκρατών.
Η χρήση της Mahan Air από το Ιράν για τη στήριξη του καθεστώτος Assad στη Συρία, για παράδειγμα, συνέβαλε στην απίστευτη ανθρώπινη ταλαιπωρία, τη βία και την πολιτική αστάθεια που αισθάνθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης