Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Ασθενέστερη η ανάπτυξη της Γερμανίας στο δ’ 3μηνο 2018, αλλά πιθανώς αποφεύχθηκε η ύφεση

Bundesbank: Ασθενέστερη η ανάπτυξη της Γερμανίας στο δ’ 3μηνο 2018, αλλά πιθανώς αποφεύχθηκε η ύφεση
Η Γερμανία πιθανότατα απέφυγε την ύφεση στα τέλη του 2018, αλλά η ανάπτυξη παρέμεινε ασθενέστερη, ανέφερε η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank
Η Γερμανία πιθανότατα απέφυγε την ύφεση στα τέλη του 2018, αλλά η ανάπτυξη παρέμεινε ασθενέστερη σε σχέση με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος, λόγω της αποδυνάμωσης στον μεταποιητικό τομέα, όπως ανέφερε σήμερα (21/1/2019) η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank).
Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι μία από τις αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες που επιβραδύνθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, προκαλώντας «πονοκέφαλο» για τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που πρόσφατα ξεκίνησε να «συσφίγγει» τη νομισματική της πολιτική.
Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,5% το 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος -το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό από το 2013- από 2,2% το 2017.
Στη μηνιαία έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Bundesbank απέδωσε την αποδυνάμωση που σημειώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους στις απογοητευτικές εξελίξεις στον κρίσιμο βιομηχανικό κλάδο της χώρας.
«Η παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα ομαλοποιείται μόνο πολύ διστακτικά μετά από μια επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών», η οποία ήταν εν μέρει αποτέλεσμα των δοκιμών νέων οχημάτων, ανέφερε η Bundesbank.
Από την άλλη πλευρά, η οικονομία της Γερμανίας είναι πιθανό να υποστηριχθεί από την ισχυρή απασχόληση και την αύξηση των μισθών, πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης