Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Στους 66 οι νεκροί και στους 76 οι τραυματίες από την έκρηξη σε πετρελαιαγωγό

Μεξικό: Στους 66 οι νεκροί και στους 76 οι τραυματίες από την έκρηξη σε πετρελαιαγωγό
Πρόκειται για μία από τις φονικότερες εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό παγκοσμίως εδώ και 25 χρόνια
Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξη στο Μεξικό.
Τουλάχιστον 66 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 76 τραυματίστηκαν σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε πετρελαιαγωγό όπου κάτοικοι είχαν πάει να κλέψουν βενζίνη από ένα σημείο, όπου είχε σημειωθεί διαρροή, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Οι οκτώ από τους νεκρούς είναι ανήλικοι.
Πρόκειται για μία από τις φονικότερες εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό παγκοσμίως εδώ και 25 χρόνια.
Το πρωί (19/1), κάτοικοι μετέβησαν στο σημείο της καταστροφής αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνταν, ενώ παρακολουθούσαν τους ειδικούς, που περισυνέλεγαν τις απανθρακωμένες σορούς, οι οποίες είχαν διασκορπιστεί σε ένα χωράφι.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κοινότητα Τλαχουελιλπάν, σε απόσταση περίπου 100 χλμ βόρεια της πόλης του Μεξικού.
Η διαρροή που είχε σημειωθεί σε ένα τμήμα του πετρελαιαγωγού είχε προσελκύσει δεκάδες κάτοικους της περιοχής, μεταξύ τους ολόκληρες οικογένειες, οι οποίοι είχαν πάει να κλέψουν καύσιμα με κουβάδες και μπιτόνια.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας Lopez Obrador υπεραμύνθηκε των χειρισμών του στρατού παρά την αποτυχία του να απομακρύνει τον κόσμο από το σημείο πριν από την έκρηξη.
Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται άνθρωποι να γεμίζουν κουβάδες από τον πετρελαιαγωγό, κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσία μελών των ενόπλων δυνάμεων, που παραμένουν άπραγοι.
Ο Lopez Obrador, που δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταστολή εναντίον όσων κλέβουν καύσιμα, υπερασπίστηκε τους στρατιώτες που δέχονται επικρίσεις για το γεγονός ότι απέτυχαν να προλάβουν την τραγωδία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός έπραξε σωστά που απέφυγε μια αντιπαράθεση λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που είχαν σπεύσει στο σημείο για να πάρουν δωρεάν βενζίνη από τον πετρελαιαγωγό.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης