Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μία βιώσιμη εναλλακτική λύση για το Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μία βιώσιμη εναλλακτική λύση για το Brexit
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχει διάθεση» να αλλάξει τη συμφωνία για το Brexit
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει «καμία διάθεση» να αλλάξει τη συμφωνία για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (16/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, τονίζοντας παράλληλα ότι ήττα της Theresa May στο κοινοβούλιο αυξάνει τον κίνδυνο ενός άτακτου Brexit.
Ειδικότερα, ο κ. Coveney, ο οποίος είναι και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, δήλωσε ότι «είναι πολύ δύσκολο για την ιρλανδική κυβέρνηση ή την Ευρώπη να απαντήσει στην ψηφοφορία όταν δεν γνωρίζουν τι ζητάει η Βρετανία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Δουβλίνο «δεν πρόκειται να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με το backstop των συνόρων».
Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία απόσυρσης είναι «νεκρή» μετά την απόρριψή της από το βρετανικό κοινοβούλιο, ο κ. Coveney απάντησε πως «πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», καθώς «υπάρχει τώρα ένα φορτία στη βρετανική κυβέρνηση να προτείνει μία εναλλακτική λύση η οποία θα είναι βιώσιμη ώστε να αποφύγουμε τη μη συμφωνία για το Brexit».
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει τη συμφωνία αποχώρησης», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας αποχώρησης, σχολίασε ότι «εάν ζητήσουν περισσότερο χρόνο, η Ιρλανδία ασφαλώς και δε θα αποτελέσει εμπόδιο σε κάτι τέτοιο».
«Εάν πρόκειται να ζητήσουν αξιοπιστία από την ΕΕ ώστε να διευκολύνει την παράταση, απαιτείται ένα σχέδιο ασφαλείας», σχολίασε ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι θα αυξήσει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit, σχολιάζοντας ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «αυξάνει τον κίνδυνο ενός άτακτου Brexit».
«Δεν είναι αργά ώστε να αποφύγουμε αυτή την έκβαση, και καλούμε το Ηνωμένο Βασίλειος να καθορίσει τον τρόπο με τον οποία προτίθεται να επιλύσει αυτό το αδιέξοδο επειγόντως», καταλήγει η ανακοίνωση της ιρλανδικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης