Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λαϊκή Τράπεζα Κίνας: Θα εντείνουμε τις προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας το 2019 - Σταθερή η νομισματική πολιτική

Λαϊκή Τράπεζα Κίνας: Θα εντείνουμε τις προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας το 2019 - Σταθερή η νομισματική πολιτική
Η Λαϊκής Τράπεζα της Κίνας τόνισε ότι θα διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική σταθερή, αλλά ευέλικτη
Αποφασισμένη να εντείνει τις προσπάθειές της για τόνωση της κινεζικής οικονομίας το 2019, εμφανίστηκε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησαν αξιωματούχοι της τράπεζας, εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία καταγράφει επιβράδυνση το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής (15/1) τακτικής ενημέρωσης, οι αξιωματούχοι της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να βλετιώσουν τη διαθεσιμότητα πίστωσης για τις μικρότερες επιχειρήσεις, να επιταχύνουν τις επενδύσεις υποδομών, καθώς και να μειώσουν τους φόρους.
«Η Κεντρική Τράπεζα στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης για την ευρύτερη παροχή χρηματοδότησης και τη συνολική κοινωνική χρηματοδότηση που να είναι παρόμοια με εκείνη του ονομαστικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος», σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τράπεζας, Zhu Hexin, προσθέτοντας ότι «εν συνεχεία, θα λύσουμε το πρόβλημα των εμπορικών τραπεζών που δεν τολμούν ή διστάζουν να δανείσουν σε μικρές επιχειρήσεις».
«Τα πρόσφατα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των δεικτών υποχρεωτικών ελάχιστων αποθμεατικών των τραπεζών, θα βοηθήσουν τις τράπεζες να δανείσουν περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο κ. Zhu, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «παρά τα μέτρα χαλάρωσης, η κυβέρνηση στηρίζει τη διατήρηση της σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας».
Ερωτηθείς για το εάν η Τράπεζα εξετάζει μείωση των επιτοκίων ώστε να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, ο κ. Zhu δήλωσε ότι τα υφιστάμενα μέτρα πολιτικής διαδραματίζουν έναν καλύτερο ρόλο απ' ότι πριν στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της Λαϊκής Τράπεζα της Κίνας τόνισαν ότι θα διατηρήσουν τη νομισματική πολιτική σταθερή, αλλά ευέλικτη, σκιαγραφόντας μεταξύ άλλων τα σχέδια για το 2019, τα οποία είχαν αποφασιστεί κατά την ετήσια συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής τον περασμένο Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης