Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li Keqiang: Επιτεύχθηκαν οι οικονομικοί στόχοι της Κίνας για το 2018

Li Keqiang: Επιτεύχθηκαν οι οικονομικοί στόχοι της Κίνας για το 2018
Οι κύριοι οικονομικοί στόχοι της χώρας επιτεύχθηκαν το 2018, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang
Οι κύριοι οικονομικοί στόχοι της χώρας επιτεύχθηκαν το 2018, δήλωσε σήμερα (14/1/2019) ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, υποδεικνύοντας ότι το Πεκίνο δεν θα εφαρμόσει μαζικά οικονομικά μέτρα, όπως αναφέρουν κινέζικα κρατικά ΜΜΕ.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κινεζική οικονομία βρίσκεται σήμερα σε ικανοποιητικά επίπεδα και εξέφρασε αισιοδοξία για τη μελλοντική άνοδο των καθοδικών πιέσεων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Τα σχόλια του Κινέζου πρωθυπουργού έγιναν μία ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκαν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας, που ενέτειναν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν πως οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 4,4% τον Δεκέμβριο του 2017 σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2016, υποχωρώντας κατά 7,6%.
Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 3,5%, ενώ οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ κατέγραψαν βουτιά 35,8%.
Έτσι, το -πολιτικά ευαίσθητο- εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με την Ουάσιγκτον αυξήθηκε κατά +17% σε ετήσια βάση, στα 323,32 δισ. δολ. για το 2018 -στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης