Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν θα κηρύξω προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις ΗΠΑ

Trump: Δεν θα κηρύξω προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις ΗΠΑ
Ο Donald Trump δεν αποκλείει να κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Δεν θα κηρύξει επί του παρόντος κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον τερματισμό της μερικής αναστολής (shutdown) του ομοσπονδιακού κράτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε σήμερα (12/1) ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Τrump.
Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε ένα νομοσχέδιο με το οποίο τερματίζεται η αναστολή λειτουργίας ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών που προκλήθηκε από την αντιπαράθεση του Κογκρέσου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Με βάση το κείμενο αυτό, μπορούν να επαναλειτουργήσουν το υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 240 υπέρ, έναντι 179 κατά, παρά τις αντιδράσεις του Donald Τrump.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός Mitch McConnell, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, έχει δηλώσει ότι δεν θα το προωθήσει προς ψήφιση από τους γερουσιαστές.

Νωρίτερα, ο Donald Trump χαρακτήρισε «εισβολή» την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα με το Μεξικό, επαναλαμβάνοντας ότι το τείχος έπρεπε να έχει χτιστεί εδώ και πολύ καιρό, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Ανθρωπιστική κρίση στα νότια σύνορά μας.
Μόλις επέστρεψα και είναι μια κατάσταση πολύ χειρότερη από ό,τι κανείς θα καταλάβαινε, μια εισβολή!
Έχω πάει εκεί πολλές φορές - Οι Δημοκρατικοί, Chuck και Nancy δεν ξέρουν πόσο κακό και επικίνδυνο είναι για ολόκληρη τη χώρα μας…
Το Ατσάλινο Φράγμα, ή το Τείχος, θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και πολύ καιρό.
Ποτέ δεν το κατάφεραν - εγώ θα το κάνω.
Χωρίς αυτό, η χώρα μας δεν μπορεί να είναι ασφαλής.
Εγκληματίες, συμμορίες, έμποροι ανθρώπων, ναρκωτικά και πολλά άλλα μεγάλα προβλήματα μπορούν εύκολα να μπουν μέσα.
Αυτό μπορεί να σταματήσει!», ανέφερε με σημερινές (11/1/2019) του αναρτήσεις στο «Twitter» ο Trump.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ηγέτες των Δημοκρατικών, Chuck Schumer και Nancy Pelosi, επέμειναν στην απόρριψη της απαίτησης του Trump για 5,7 δισ. δολ. για την κατασκευή του τείχους, γεγονός που έκανε τον Αμερικανό πρόεδρο να αποχωρήσει από μια συνάντηση, όπου προσπάθησαν να βρουν μια λύση που θα άνοιγε εκ νέου την κυβέρνηση, με το «shutdown» να συνεχίζεται σήμερα για 21η ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης