Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Donald Trump αν συνεχιστεί το κυβερνητικό shutdown

ΗΠΑ: Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Donald Trump αν συνεχιστεί το κυβερνητικό shutdown
O Donald Trump δεν θα μεταβεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός εάν συνεχιστεί η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Νταβός, στα τέλη του μήνα, παραμένει στην ατζέντα του, όμως αν συνεχιστεί η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δεν θα μεταβεί στην Ελβετία, δήλωσε σήμερα (10/1/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου στο Νταβός.
Φέτος θα βρίσκεται εκεί και ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Wang Qishan, όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει προγραμματιστεί μια συνάντησή του με τον Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε, παράλληλα, ότι σημειώθηκε «τρομερή επιτυχία» με το Πεκίνο για το εμπόριο, μετά τις τριήμερες συνομιλίες Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, που ολοκληρώθηκαν χθες, Τετάρτη.
Οι συνομιλίες αυτές ήταν οι πρώτες απευθείας διαπραγματεύσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μπουένος Άιρες τον Δεκέμβριο ο Trump και ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, όταν συμφώνησαν μια «εκεχειρία» 90 ημερών στον εμπορικό πόλεμο των χωρών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης