Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Σύντομα η δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ – Β. Κορέας

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Σύντομα η δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ – Β. Κορέας
Ο Kim Jong Un σύντομα θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα υποστήριξε ο Moon Jae in
Την εκτίμηση ότι δεύτερη σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ αλλά και η επίσκεψη του βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un στη Σεούλ πρόκειται να γίνουν «σύντομα», αν όχι «άμεσα» διατύπωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae in.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Moon είπε ότι η κυβέρνησή του, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και με τη διεθνή κοινότητα, θα καταβάλει προσπάθειες για να «διευθετηθεί» το ζήτημα των αμερικανικών και διεθνών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ώστε μεταξύ άλλων να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η βιομηχανική ζώνη στην Κεσόνγκ, όπου οι δύο χώρες συνεργάζονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά και να ξαναρχίσουν τα ταξίδια στο Όρος Κουμγκάνγκ.
«Έχουν ήδη εκπληρωθεί» οι όροι για κοινά έργα-κλειδιά με τη συμμετοχή της Νότιας και της Βόρειας Κορέας» υπογράμμισε ο Moon.
Την ίδια στιγμή το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Kim κατά την επίσκεψη του στην Κίνα εξέφρασε την «ανησυχία» του στον πρόεδρο Xi Jinping για το «αδιέξοδο» στις συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ για το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης, ενώ εμμέσως πλην σαφώς έθεσε το θέμα των κυρώσεων.
Κατά την ίδια πηγή, το Πεκίνο εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του προς τη θέση της Β. Κορέας.
«Ο Xi Jinping είπε ότι τα εύλογα ζητήματα που εγείρονται από τη ΛΔ Κορέας είναι βάσιμα και ότι συμφωνεί απόλυτα πως τα λογικά αιτήματα της ΛΔ Κορέας πρέπει να επιλυθούν με δίκαιο τρόπο» μετέδωσε το KCNA, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Κίνας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Kim να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης