Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Είναι νωρίς ακόμα να εξετάζουμε το σενάριο παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Kurz (Αυστρία): Είναι νωρίς ακόμα να εξετάζουμε το σενάριο παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit
Ο καγκελάριος της Αυστρίας δήλωσε ότι σε περίπτωση που το σχέδιο για το Brexit δεν περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εξεταστεί το σενάριο παράτασης της μεταβατικής περιόδου
Στο γεγονός ότι η μεταβατική περίοδος για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορύσε να παραταθεί, αναφέρθηκε σήμερα (9/1) ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, σε περίπτωση που η τρέχουσα συμφωνία δεν περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, «εάν η συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας δεν καταφέρει να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία θα χρειαστεί να εξετάσουν και άλλες επιλογές, όπως η παράταση της προθεσμίας για το Brexit μετά τις 29 Μαρτίου».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξετάζουμε ένα τέτοιο σενάριο».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Peter Altmaier, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συμφωνία για το Brexit θα επικυρωθεί εγκαίρως από το βρετανικό κοινοβούλιο, πριν από τις 29 Μαρτίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι «απαραίτητο» να υπάρξουν οι προετοιμασίες για το σενάριο μη συμφωνίας.
Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η συμφωνία μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, και της ΕΕ αποτελεί ένα «ισορροπημένο πακέτο», το οποίος προσφέρει «μία καλή βάση» για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών.
Νωρίτερα, ο Βρετανός υφυπουργός του τμήματος Διαχείρισης του Brexit, Chris Heaton-Harris, ανέφερε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι «δεν υπάρχει κοινοβουλευτική οδός μέσω της οποία μπορεί να σταματήσει το Brexit».
«Με τη νομοθεσία που έχουμε περάσει, αν δεν αποχωρήσουμε με μία συμφωνία τώρα, θα αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης